InQontact

Hoe vergemakkelijk je een boekingsproces?

InQontact

Hoe vergemakkelijk je een boekingsproces?

“Automatiseren om meer tijd over de houden voor je corebusiness ” Samantha (de eigenaresse) van InQontact kwam bij ons binnen met de vraag of wij een aantal processen voor haar konden automatiseren. InQontact specialiseert zich in relatietherapie, coaching en gezinstherapie. Ze werken met je samen vanuit de positieve psychologie waarbij de nadruk ligt op kansen en mogelijkheden. Dit doen ze vanuit de oplossingsgerichte benadering waarbij de focus, in plaats van het verleden, op de toekomst is gericht.

Om hier volledige focus op te houden wilde ze graag een aantal processen geautomatiseerd hebben zodat ze hier niet meer naar om hoeft te kijken. Allereerst moest de klant na betaling een bevestiging ontvangen, hier moest ook direct een koppeling in zitten naar de software die gebruikt wordt om afspraken in te plannen. Aan de hand van de bestelling wordt er afgelezen welke dienst de klant heeft afgenomen en wordt van het bijhorende pakket de planningsmodule aangeboden. Zo kan de klant meteen een afspraak inplannen op tijdsloten wanneer InQontact tijd beschikbaar heeft. Om het af te maken zijn er een aantal mailtemplates gebouwd om de boodschap met de juiste uitstraling over te brengen.

Zodra dit ingericht was voor de zes pakketten die ze op moment van realisatie aanboden was de vervolgvraag of wij op een eenvoudige manier de data van de afspraken bij kunnen houden. Nadat de klant daadwerkelijk een afspraak heeft ingepland wordt deze data automatisch naar een Excel sheet gestuurd. Vervolgens wordt de data gefilterd en overzichtelijk gemaakt en wordt het duidelijk welke pakket de klant heeft, hoeveel afspraken ze gehad hebben en wanneer deze afspraken zijn geweest. Dit zorgt ervoor dat het in één oogopslag duidelijk is wat de status is van de klant, en dat allemaal automatisch.

Wil je meer weten of InQontact?

Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren. Mocht ik in de toekomst nog iets nodig zijn zou ik zeker aan ZZPair denken.

Samantha

InQontact